7 jan 2022 | Leven

Cliché bij de thee.

Geschreven door Gohar Hovanes

Waarom is iets een cliché?  Omdat een zegswijze zo vaak gezegd is, dat hij afgezaagd wordt Soms zijn cliché’s waar, soms zijn ze onzin.  PUP selecteert elke twee weken een cliché  en vraagt uw reactie.  Deze week:

 “Mannen zijn jagers.”

Kannibalen

Dit vind ik één van de stomste clichés die er zijn. Het zet vrouwen in een soort passieve hoek. En het klopt ook niet: een jager jaagt niet op zijn eigen soort. Dan zouden mannen kannibalen zijn. (Marieke)

It’s me!

Ik ben zelf een jager. Mag dat ook? (Gohar)

Geweld

Zo’n onzinnig cliché, of eerder: gevaarlijk. Het is één van de clichés die mannen maakt tot seksuele predatoren en vrouwen tot prooi, met een beroep op ‘zo is de natuur’. Met als triest gevolg dat vrouwen die zich opgejaagd weten door een ex, niet door de maatschappij beschermd worden tegen geweld.  (Marian)

 

Volgende cliché:  een mens is gemaakt om samen te zijn

Reageert u op link facebookgroep !

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Heksen

Langs de route van de Sint Maarten Parade sta ik naast een jochie van een jaar of zes. Vanaf het moment dat hij me een winegum uit zijn snoeptrommel aanbiedt, zijn we dikke vrienden en wijzen we elkaar op allerhande fraais in de schier eindeloze stoet. Na de zoveelste...

Lees meer

Moeder

Ik interview een eeuweling. Ze is 102 en woont in Zuylenstede. “Gezellig, kom binnen,” zegt ze. Er bungelen tasjes en een mascotte aan haar rollator. Haar moeder, vertelt ze, is op haar 24’ste overleden aan de vliegende tering, zelf was ze vier.  “Ze werd steeds...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons