7 jan 2022 | Leven

Cliché bij de thee.

Geschreven door Gohar Hovanes

Waarom is iets een cliché?  Omdat een zegswijze zo vaak gezegd is, dat hij afgezaagd wordt Soms zijn cliché’s waar, soms zijn ze onzin.  PUP selecteert elke twee weken een cliché  en vraagt uw reactie.  Deze week:

 “Mannen zijn jagers.”

Kannibalen

Dit vind ik één van de stomste clichés die er zijn. Het zet vrouwen in een soort passieve hoek. En het klopt ook niet: een jager jaagt niet op zijn eigen soort. Dan zouden mannen kannibalen zijn. (Marieke)

It’s me!

Ik ben zelf een jager. Mag dat ook? (Gohar)

Geweld

Zo’n onzinnig cliché, of eerder: gevaarlijk. Het is één van de clichés die mannen maakt tot seksuele predatoren en vrouwen tot prooi, met een beroep op ‘zo is de natuur’. Met als triest gevolg dat vrouwen die zich opgejaagd weten door een ex, niet door de maatschappij beschermd worden tegen geweld.  (Marian)

 

Volgende cliché:  een mens is gemaakt om samen te zijn

Reageert u op link facebookgroep !

Gerelateerde verhalen

Meer

Struikelstenen

Onlangs werd ik benaderd door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) of ik informatie had over de familie Falk in Gouda. Er waren herdenkingsstenen (‘Stolpersteine’) geplaatst in de straat waar zij woonden. De joodse familie was tijdens WO-II afgevoerd naar...

Lees meer

Het beloofde land

Onlangs was ik in San Diego in het zuidwesten van de VS, vlakbij Mexico. Voor veel Mexicanen is Amerika het beloofde land. Legaal of illegaal: iedereen wil naar dit land van melk en honing. Maar eenmaal aangekomen in deze wereldstad, is het moeilijk om een fatsoenlijk...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons