14 jan 2022 | Poëzie

Boom in mist

Geschreven door Gohar Hovanes

De mist heeft de wereld toegevouwen

ingekort tot één voetstap zicht

waarin plots een boom opduikt

als door mij betrapt in

zijn bestaan van wanhopig zoeken –

naakte armen grijpen in de lucht

deze boom

een laatste schreeuw in

de nacht van stille mist

 

of is ook deze werkelijkheid vernis

en wil hij mij bezwerend zeggen

dat ik niet wanhopen mag

dat er een morgen komt na deze nacht

dat in al zijn vezels lente wacht –

 

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer

Vrijheid

Mijn raam laat mij wolken zienin gouden gloed Vogels in hun vlucht naar verreoorden Ik zou een vogel willen zijnvliegen naar dat gouden licht Maar de vogels strijken neer de bomenrij zo dichtbij Maar ik laat mijn gedachten,fantasieën de vrije loopVrijer toch dan de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons