2 nov 2021 | Poëzie

Als vrienden overlijden

Geschreven door Jessy de Cooker

Als vrienden overlijden
gaan er lichten uit
de knop wordt omgedraaid
gedoofd wordt tijdgebonden licht
de cirkel om mij heen
draagt duisternis

als vrienden overlijden
steek ik in mijn ziel
hun lichten aan
de knop wordt omgedraaid
naar tijdgebonden licht
ontbonden in herinnering –
herinnering die weet heeft
van het eeuwig zijn

als vrienden overlijden
draagt mijn ziel doorlichtend
de luister der herinnering

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer

Vrijheid

Mijn raam laat mij wolken zienin gouden gloed Vogels in hun vlucht naar verreoorden Ik zou een vogel willen zijnvliegen naar dat gouden licht Maar de vogels strijken neer de bomenrij zo dichtbij Maar ik laat mijn gedachten,fantasieën de vrije loopVrijer toch dan de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons