Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling (Beelden)storm David Bade

13 september, 10:00 - 24 november, 17:00

Dit jaar is het 770 jaar geleden dat de bouw van de Domkerk startte, 444 jaar terug dat een beeldenstorm het interieur van de Domkerk bepaalde en 350 jaar geleden dat een orkaan het middenschip van de Domkerk verwoestte.

Beeldend kunstenaar David Bade laat zijn hedendaagse (Beelden)storm razen door de Domkerk in de tentoonstelling van 13 september – 24 november 2024. De tentoonstellingscommissie van de Domkerk heeft hem de opdracht gegeven met als vraag: hoe bepalen hedendaagse (beelden)stormen de plaatsen en de wijze waarop wij elkaar ontmoeten?

David Bade laat zich voor deze tentoonstelling inspireren door en werkt samen met verschillende groeperingen uit Utrecht. Dit zijn onder andere betrokkenen rond de bangalijsten en de UU-studenten die mede de AI-storm teweegbrengen. Ook de wekelijkse storm bij FC Utrecht en de jongeren van X11 zijn ‘influencers’ voor de beelden.

De Domkerk is in zijn huidige vorm ontstaan door verschillende ‘stormen’. Het werk van David Bade draagt altijd een beeldenstorm in zich die de actualiteit opzoekt. In de Domkerk zal hij hedendaagse (beelden)stormen laten razen die de ontmoetingen, ontmoetingsplaatsen en ontmoetingsmanieren van onze tijd tonen.

Gegevens

Begin:
13 september, 10:00
Einde:
24 november, 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://domkerk.nl/nieuws/tentoonstelling-beeldenstorm-david-bade

Locatie

Domkerk
Hoofdingang: Domplein / Postadres: Achter de Dom 1
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Tentoonstellingscommissie Domkerk