Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshopserie Klimaatgesprekken

3 oktober, 20:00 - 22:00

De Tuindorpkerk is een GroeneKerk. Als Tuindorpkerk nemen wij deel aan het Duurzame Kerkenoverleg Utrecht. Vanuit dat overleg zijn het afgelopen jaar al een een aantal activiteiten georganiseerd en opengesteld voor alle kerkgangers in Utrecht (God in de supermarkt in Kerk op Zuilen, lezing Paul Schenderling in de Geertekerk). Inmiddels staan er weer twee activiteiten op de rol: een wandelactiviteit in Utrecht op zondagmiddag 6 oktober (save the date!) en onderstaand aanbod: een workshopreeks over klimaatgesprekken. Dat laatste komt voort uit het feit dat je zelf wel heel gedreven en enthousiast kunt zijn over de aanpak van het klimaatprobleem, maar hoe voer je daar dan met respect en begrip voor de ander het gesprek over.

Klimaatgesprekken – workshopreeks
Maak je je zorgen over klimaatverandering en wil je bijdragen aan de oplossing, maar weet je niet hoe of wil je er meer over weten? Of wil je leren om een gesprek erover te voeren met anderen? Tijdens deze zesdelige workshopreeks helpen we je om bewuste keuzes te maken en op jouw beurt anderen te inspireren. Wil je samen met én gesteund door gelijkgestemden uit verschillende kerken op een positieve en praktische manier aan de slag om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten? Meld je dan aan voor deze workshopreeks (6x 2 uur). Het is de bedoeling dat je de hele reeks volgt met dezelfde groep van ongeveer acht deelnemers. We gebruiken een prachtig lees- en werkboek en de methode van de stichting KlimaatGesprekken. Wil je meer weten? Kijk voor meer info op klimaatgesprekken.nl.
Deze workshopreeks is bedoelt voor belangstellenden uit Utrechtse GroeneKerken.

Donderdagen 3 + 24 oktober, 14 + 28 november, 12 december 2024 en 9 januari 2025  –  Aanvang 20.00 uur  –  Domkerk, Domplein, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie en opgeven bij Liesbeth Bos per mail naar liesbeth.bos@casema.nl

Bron: Nieuwsbrief, Tuindorpkerkgemeente, vrijdag 30 augustus 2024

Gegevens

Datum:
3 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Site:
https://tuindorpkerk.nl/workshopserie-klimaatgesprekken/

Locatie

Domkerk
Hoofdingang: Domplein / Postadres: Achter de Dom 1
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

GroeneKerken (Utrecht)
Bekijk de site van Organisator