23 mrt 2022 | Pupjes

Willem Jan Otten, Marieke Lucas Rijneveld en Erik Borgman over kwetsbaarheid, troost en God

Geschreven door Jessy de Cooker

Het leven is door en door kwetsbaar, iets wat we soms maar moeilijk kunnen accepteren. Willem Jan Otten en Marieke Lucas Rijneveld maken juist daar plaats voor in hun werk. Samen met Broese Boekverkopers en het Huis van Dominicus organiseert ViaJacobi op donderdag 31 maart een gesprek tussen deze auteurs over wat kwetsbaarheid, troost en God voor hen betekenen.

‘Zoals geluk gevaarlijk is voor de roekeloze, voor wie verstrikt zit / in eigen-ik, voor wie de weerloosheid weg-eet, koopt, slikt,’ dicht Marieke Lucas Rijneveld in zijn nieuwe bundel Komijnsplitsers. Hij is auteur van poëzie en proza en winnaar van de International Booker Prize 2020 en publiceerde dit jaar de dichtbundel Komijnsplitser. Zoeken naar en het vinden van een
plaats van altijd precaire veiligheid spelen in zijn werk een centrale rol. Willem Jan Otten, gevierd auteur van poëzie, verhalend proza, toneel, kritieken, artikelen, beschouwingen en essays, schreef in coronatijd wekelijks over wat hij miste, omdat hem de zondagse kerkgang ontzegd was. De teksten zijn hoofdstukken in een boek geworden: Zondagmorgen – over het missen van God. God blijkt erin echter verrassend troostend aanwezig.

Tijdens dit Jacobidebat in de Utrechtse Jacobikerk (St.-Jacobsstraat 171) zoeken zij samen naar de vraag wat ons als kwetsbare mensen staande houdt onder leiding van lekendominicaan en theoloog Erik Borgman, tevens voorzitter van het Huis van Dominicus.

Deze avond op donderdag 31 maart begint om 20 uur en tickets zijn gratis. Voor deze avond meld je je aan via www.viajacobi.nl.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons