7 nov 2019 | Evenementen

“Vgrdznob” brengt acapellamuziek van de randen van Europa, 17 november

Geschreven door Harry Veenstra

Op Zondag 17 november treedt het mannenensemble “Vgrdznob” op in de Wilhelminakerk aan de Hobbemastraat, van 16.00 tot 17.00 uur.

Wat betekent Vgrdznob??..Het is Georgisch en staat voor ‘Ik voel’. Het ensemble brengt acapella polyfone liederen uit Georgië, Armenië, de Balkan, Corsica, Sardinië, e.a. streken. Zo draagt ze de sfeer over van de randen van Europa, in soms knerpende, dan weer harmonische klanken, zowel uitbundig als verstild.

Vgrdznob werd 6 jaar geleden opgericht en bestaat momenteel uit 12 mannen. Velen van hen doen al jaren mee aan koorreizen naar landen met een polyfone zangcultuur. In 2013 werd besloten om met deze muziek door te gaan. Vrijwel alle 12 deelnemers zingen ook nog in 1 of meer andere koren. Daarom repeteren we 1 keer per maand, onder de professionele leiding van Marcel Duijs.
We hopen dat velen komen genieten van de religieuze en profane liederen die we brengen.

De kerk gaat open om 15.30 u. De toegang is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de instandhouding van kerk en kerkgebouw. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.

Rienk Prins, coördinator
Foto: Herman Verschuren, Multicultureel muziekfestival Nieuwegein, november 2018

 

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons