1 mrt 2020 | Evenementen

Vesper Intro: Jongerenklooster (4 maart)

Geschreven door Harry Veenstra

Enkele malen per seizoen biedt de Werkgroep Getijden van Citypastoraat Domkerk een Vesper Intro aan. Een woensdagnamiddag waarop wij ons verdiepen in een facet van de vespers. Het informatieve programma wordt afgewisseld met zingen. Vervolgens gebruiken wij een eenvoudige maaltijd*. Aansluitend kan het avondgebed bezocht worden.

Op woensdag 4 maart staan wij stil bij het leven in het teken van de Getijdengebeden in het Jongerenklooster te Diepenveen. Marian de Heer, een bewoner van het klooster vertelt deze middag over haar motivatie om te kiezen voor de inhoud van zo’n leven voor deze periode in haar jonge volwassenheid.

Lees meer over het Jongerenklooster.

We zingen enkele hymnen en Psalmen zoals bij de nieuwe kloosterlingen aldaar beoefend wordt o.l.v. Marian de Heer en Domcantor Remco de Graas.

Programma:
16.30  Ontvangst met koffie en thee, ingang Domstraat
16.45  Vesper Intro programma in de Sacristie
18.15  Maaltijd* in het Domcafé
19.00  Vesper in het Noordertransept

Opgave en info via vespers@domkerk.nl

Het laatste Vesper Intro van dit seizoen is op woensdag 10 juni.

Remco de Graas
Ine Pont

* Vanaf heden een Maartensmaaltijd, oftewel: we delen met elkaar wat we zelf aandragen (voor het aantal personen waarvoor u zich bij de VI hebt opgegeven): We dekken de tafels in het Domcafé, voorzien deze van door de deelnemers zélf meegebrachte etenswaren, en eten dát wat ter tafel komt …

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons