9 mrt 2020 | Evenementen

Vesper Intro: Leesroosters (10 juni)

Geschreven door Harry Veenstra

Enkele malen per seizoen biedt de Werkgroep Getijden van het Citypastoraat Domkerk te Utrecht een Vesper Intro aan. Een woensdagnamiddag waarop wij ons verdiepen in een facet van de Vespers. Het informatieve programma wordt afgewisseld met zingen. Vervolgens gebruiken wij een eenvoudige maaltijd*. Aansluitend kan het avondgebed bezocht worden.

Op woensdag 10 juni staan wij stil bij de leesroosters die wij in de Vespers in de Domkerk gebruiken. Ds. K. Touwen, specialist op dit vlak, vertelt ons vanmiddag hierover.

Wat is eigenlijk een leesrooster? Welk gebruiken wij momenteel? Wat bestaat er nog meer? Hoe kunnen we hier als betrokken gemeenteleden mondig en gezond kritisch tegenaan kijken? Wie bepaalt zo’n richtinggevend facet van het avondgebed? Kunnen wij daar ook zélf een stem in krijgen?

We hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Maar deze middag komt daar verandering in!

Programma:

16.30  Ontvangst met koffie en thee, ingang Domstraat
16.45  Vesper Intro programma in de Sacristie
18.15  Maartensmaaltijd* in het Domcafé
19.00  Vesper in het Noordertransept

Voor informatie en opgave:

E: vespers@domkerk.nl, M: 06-4470 4610
U bent van harte welkom!

Remco de Graas
Ine Pont

* Tegenwoordig een Maartensmaaltijd, oftewel: we delen met elkaar wat we zelf aandragen (voor het aantal personen waarvoor u zich bij de VI hebt opgegeven). We dekken de tafels in het Domcafé, voorzien deze van door de deelnemers zélf meegebrachte etenswaren, en gebruiken dát wat ter tafel komt.

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons