28 okt 2019 | Nieuws

Verzoenende lofzang als handreiking tussen wereldreligies

Geschreven door Andreas Havinga

‘Loflied der Verzoening’:  interreligieus concert met inleiding en nagesprek.

De muziek van ‘Reconciliation Magnificat’ (Loflied der Verzoening) is een samenspel van liederen uit drie wereldgodsdiensten: de Joodse lofzang van Hanna, de Christelijke lofzang van Maria en de Islamitische Soera 87.

De uitvoering van Reconciliation Magnificat op vrijdag 8 november in de Pieterskerk is de tweede ooit, na de wereldpremière enkele dagen eerder in Den Bosch.

Nieuwe spirituele muziek die werelden overbrugt en samenbrengt.

Reconciliation Magnificat is gecomponeerd door de rooms-katholieke kloosterling Kris Oelbrandt in opdracht van Capella Brabant. Met dit monumentale werk willen zij een bijdrage leveren aan de discussie rondom vermenging van culturen, godsdiensten en de multiculturele samenleving.

De uitvoering van Reconciliation Magnificat door kamerkoor Capella Brabant, met medewerking van o.a. het Dudok Strijkkwartet, wordt voorafgegaan door een voordracht van Martin Hoondert, musicoloog en theoloog, en besloten met een interreligieus nagesprek over ‘verzoening’.

Inleiding: In zijn voordracht over interreligieuze dialoog, plaatst Martin Hoondert de verhoudingen tussen de drie godsdiensten in historisch perspectief en verduidelijkt hun pendanten in de drie lofzangen. Hoondert is bijzonder hoogleraar muziek en Christendom aan de Universiteit van Tilburg.

Nagesprek: Na afloop van het concert kan het publiek in dialoog gaan met Kris Oelbrandt, Martin Hoondert en dirigent Marc Versteeg, onder leiding van een gespreksleider.

Sluit je aan, ervaar en deel wat je raakt, wat verzoening voor jou betekent en luister naar de verhalen van anderen!

Voor actuele programma informatie en ticketverkoop ga naar www.capellabrabant.nl

De voordracht duurt ongeveer een kwartier, het concert een uur en de dialoog drie kwartier.

Er is een pauze tussen het concert en de dialoog.

Entree:  € 18

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons