5 apr 2019 | Evenementen, Leven

Verdriet, 24 april 2019 (Denken in de Driehoek)

Geschreven door Harry Veenstra

Op woensdag 24 april spreken de theologen Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen in De Driehoek over het thema ‘Verdriet’. Verdriet mag er niet zijn, lijkt soms. Begraafplaatsen worden verhuld in het landschap, huilen doe je bij de therapeut en verzorgingshuizen bevinden zich aan de rand van de stad. Wat is verdriet, wat betekent verlies, en hoe ga je ermee om? Deze vragen zijn belangrijk en tegelijk soms toch onbespreekbaar in het persoonlijk leven. Praten over succes is toch veel leuker? Juist daarom: een avond over verdriet, verlies en rouw.

Margriet van der Kooi is bijna 40 jaar werkzaam als ziekenhuispastor, momenteel in het St.Antonius Ziekenhuis en het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Zij schreef o.m. Verdriet is een werkwoord en Het kleine meisje van de hoop. Samen met haar man Kees van der Kooi publiceerde zij Goed gereedschap is het halve werk – De urgentie van theologie in pastoraat en zielzorg. Margriet verzorgt lezingen over pastorale en ethische onderwerpen.

Brenda Mathijssen is universitair docent Psychologie, Cultuur en Religie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij doet onderzoek naar de menselijke omgang met de dood en naar religieuze en culturele diversiteit. Brenda schreef diverse boeken en artikelen over uitvaart- en rouwrituelen.

Het belooft een enerverende avond te worden met twee deskundige sprekers en voldoende ruimte voor het publiek om actief deel te nemen aan het gesprek.

Denken in de Driehoek op woensdag 24 april 2019 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.
Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.

Gerelateerde verhalen

Meer

Franciscusviering (zo. 1 okt.)

Vieren met Franciscus  –  Van aangezicht tot aangezicht. Wij nodigen je graag voor de jaarlijkse Franciscusviering uit op zondagochtend 1 oktober in het Stadsklooster Antonius in Utrecht-Lombok. Deze viering is oecumenisch en wordt elk jaar gehouden op een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons