2 dec 2022 | Pupjes, Vacatures

Vacature voorzitter SNDVU

Geschreven door Redactie

Samenvatting.

De SNDVU is op zoek naar een bestuursvoorzitter.

Vanwege het verstrijken van de termijn zal onze huidige voorzitter van het bestuur zijn werkzaamheden beëindigen. Wij zijn daarom op zoek naar een voorzitter bestuur SNDVU.

Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk donderdag 15 januari 2023.

Over de organisatie.

De Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht (SNDVU) is een hulporganisatie die bed, bad, brood én sociaal-juridische begeleiding biedt aan asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn geraakt en geen recht (meer) hebben op overheidsvoorzieningen. Wij vinden het ontoelaatbaar om deze kwetsbare groep mensen op straat rond te laten zwerven. Daarom vangen wij hen op en werken aan een duurzame oplossing voor deze problematiek. Samen met de cliënt kijkt de SNDVU of er perspectief is om alsnog te werken aan een (nieuwe) procedure voor verblijf in Nederland of dat terugkeer naar het land van herkomst een mogelijkheid kan zijn.

De SNDVU staat lokaal en landelijk goed aangeschreven en we zijn trots op wat wij weten te bereiken voor onze doelgroep.

Momenteel ondersteunt de SNDVU circa 100 mensen met onderdak, leefgeld en sociaal-juridische begeleiding. Er werken 9 betaalde krachten en een aantal vrijwilligers.

Het bestuur van de SNDVU bestaat uit 6 personen die 1 keer per 6 weken bij elkaar komen. De aandachtsgebieden financiën en personeel zijn bij een bestuurslid belegd. De SNDVU is een financieel gezonde organisatie.

Functie-inhoud

De functie van voorzitter is een actieve rol. De voorzitter heeft regelmatig overleg met de coördinator van de stichting, waarbij de strategische positionering van de SNDVU een belangrijk deel van het gesprek is. Daarnaast zit de voorzitter de bestuursvergaderingen voor en heeft een verbindende rol in het bestuur. Waar nodig / op verzoek van de coördinator gaat de voorzitter mee naar externe overleggen. De voorzitter woont tot slot het driemaandelijkse besturenoverleg bij, waar binnen Utrecht de afstemming plaatsvindt tussen de bestuurders van organisaties in Utrecht die zorgen voor opvang van uitgeprocedeerden en ongedocumenteerden.

De voorzitter heeft van oudsher een strategische rol. Voorheen trad de voorzitter daarmee ook naar buiten, veelal samen met de coördinator en soms alleen. De laatste jaren is de stichting verder geprofessionaliseerd. Dat leidt ertoe dat het bestuur een meer toezichthoudende rol krijgt en de taken steeds meer belegd worden in de operationele organisatie. Dat betekent ook dat de strategiebepaling en externe vertegenwoordiging steeds meer een taak wordt voor de coördinator van de stichting. Voor de voorzitter betekent dit dat hij/zij de taken langzamerhand steeds meer achter de schermen zal uitvoeren en steeds minder op de voorgrond zal treden. De voorzitter heeft in dit proces een coachende rol naar de eindverantwoordelijke coördinator. Het is wel de intentie dat de voorzitter blijvend een actieve rol heeft bij strategische keuzes en positionering.

Functie-eisen:

• Affiniteit met vraagstukken rondom asiel en ongedocumenteerden, affiniteit met de doelgroep

• Strategisch inzicht in het politiek-maatschappelijk krachtenveld waarin de organisatie zich bevindt

• Bestuurlijk/politieke sensitiviteit, ervaring met politieke processen • Bestuurlijke en/of Rvt ervaring

• Bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht

• Coachende kwaliteiten

• 4 tot 6 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij

Wij bieden een functie midden in de politiek-maatschappelijke actualiteit rondom asiel en opvang. Op dit terrein is het nooit saai. Zowel landelijk als lokaal zijn er veel ontwikkelingen waar de SNDVU zich steeds weer toe moet verhouden. De SNDVU laat haar stem horen in deze ontwikkelingen en wordt gehoord. De maatschappelijke relevantie van deze functie is zeer hoog.

Zowel het bestuur als het uitvoerend team van de SNDVU vormen met elkaar een professioneel team met een goede onderlinge verstandhouding.

De functie is onbezoldigd.

Belangstelling?

Stuur je cv en motivatiebrief naar info@sndvu.nl. Reageren kan tot uiterlijk donderdag 15 januari 2023.

Voor meer informatie over deze functie kan contact opgenomen worden met Rana van den Burg, coördinator, tel 030-2933378. Meer informatie over onze organisatie is te vinden op sndvu.nl of op onze facebookpagina.

.

Bronnen: Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht | VC Utrecht en Vacature voorzitter SNDVU – Tuindorpkerk

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons