15 okt 2021 | Pupjes

Toevlucht Utrecht zoekt nieuwe vrijwilligers

Geschreven door Andreas Havinga

De Toevlucht biedt opvang aan ongedocumenteerde mannen in onze stad Utrecht. Dit doen we al ruim 7 jaar met de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers: mannen, vrouwen, jong, oud, uit Utrecht of de omgeving. De mannen bij Toevlucht hebben weinig tot geen rechten. Het minimale recht van opvang willen wij hen niet onthouden en bieden we (nu zelfs 24/7) door de geweldige inzet van vrijwilligers.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, specifiek omdat we na 25 september (einde 1,5-metersamenleving) weer meer mannen kunnen opvangen. Dat kan alleen als we voldoende vrijwilligers hebben.

Taken
Als vrijwilliger zorg jij voor de toegang van de gasten tot de opvang, voor koffie/thee, gezelligheid en een luisterend oor. Jij bent het aanspreekpunt voor de gasten bij vragen en ondersteunt hen bij hun dagelijkse taken (schoonmaken, koken, etc.). Er zijn drie vrijwilligersdiensten per dag: een ochtend-, middag- en avond/nachtdienst. Tijdens de nachtdienst slaap je op je eigen kamer.

Wat vragen we van jou?
Je bent minimaal tweemaal per maand beschikbaar voor een dagdeel van zes uur en hebt zin om je handen uit de mouwen te steken.
Je bent flexibel en gemotiveerd om deze mannen een prettige opvang te bieden;

Wat bieden we jou?
Een interessante vrijwilligerservaring met bijzondere ontmoetingen. Vrijwilliger zijn bij De Toevlucht is met recht een ‘wereldervaring’ te noemen.

Wil je meer info?
Website met een promofilmpje van één van onze vrijwilligers:  toevluchtutrecht.nl > word-vrijwilliger  en  fb.watch
Neem gerust contact met ons op via info@toevluchtutrecht.nl als je nog vragen hebt of interesse om vrijwilliger te worden.

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Kerk Utrecht-West, zondag 17 oktober 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons