27 feb 2019 | Denken, Evenementen

Symposium Mystiek en Maatschappij

Geschreven door Redactie

Wat is de waarde van religie? Draagt religie bij aan de kwaliteit van de samenleving? Of ben je hopeloos ouderwets als je religieus bent? En wat betekent het onderzoek van het CBS? Wat is mystiek? Lekker zweven in je eigen bubbel? Of maatschappelijk relevant? Hoe dan?

Daarover gaat het symposium Mystiek en maatschappij. Er zijn presentaties en workshops door mensen met verschillende spirituele en religieuze achtergronden, en een informatiemarkt. Een dag van inspiratie, aandacht en ontmoeting.

Met o.a.: Mpho Tutu (vredesactivist, dochter van Desmond Tutu), Carine Philipse (auteur van Jij zingt in mij Jouw naam, mystiek dagboek), Klaas Smelik (Etty Hillesum Onderzoekscentrum, Middelburg), Hilly Bol (arts en dharmaleraar in de lijn van Thich Nhat Hanh), Marc De Kesel (Titus Brandsma Instituut), workshops soefidansen, meditatie, de mystieke weg, vergeving, mystieke liederen zingen, Quakers, Advaita Vedanta, en meer.

Organisator Carine Philipse: “Wij zijn erg enthousiast, want juist in deze tijd is het zo belangrijk te laten zien dat religie mensen kan verbinden, en inspireren tot maatschappelijke betrokkenheid. Mystiek staat middenin de maatschappij!”

Kosten: Nu nog met vroegboekkorting: € 70,- daarna: € 85,- minima: €30,- .
Meer informatie: Dutch Foundation for Mysticism
Aanmelden via: Dutch Foundation for Mysticism

De Stichting Dutch Foundation for Mysticism heeft de ANBI-status en wil mystieke verdieping bieden, mensen uit verschillende religies met elkaar in contact brengen, en het verband tussen mystiek en maatschappelijke betrokkenheid onder de aandacht brengen.

BOEK NU NOG MET VROEGBOEKKORTING!! 

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons