10 apr 2019 | Evenementen, Geloven

Stille week in Kerk op Zuilen

Geschreven door Harry Veenstra

In de Stille Week zal er in de Kerk op Zuilen elke dag een viering worden gehouden. We beginnen op Palmzondag (14 april) met een morgendienst om 10.00 uur waarin Jezus’ intocht op een ezel in Jeruzalem centraal zal staan. Voorganger is ds. Jasja Nottelman en het koor Nebarecha verleent muzikale medewerking.

Van maandag tot en met woensdag is er een kort avondgebed van 19.30 tot 20.00 uur, voorbereid samen met de Jacobusgemeenschap. Auli van ‘t Spijker, Marja Vos en Klasien Knol gaan voor.

Op Witte Donderdag beginnen we ook om 19.30 maar deze dienst zal wel iets langer duren omdat we dan het Heilig Avondmaal zullen vieren – precies zoals Jezus deed met zijn leerlingen voorafgaand aan zijn lijden. Ds. Nico Vlaming leidt deze dienst en een cantorij zal de zang ondersteunen.

Op Goede Vrijdag en de Paaswake leidt Wilko van Holten de diensten. Op Goede Vrijdag beginnen we ook om 19.30. Het blokfluitensemble “Kwartje Klassiek” wisselt de lezingen uit het lijdensverhaal af met koralen uit de Matthäus Passion van Bach.

In de Paasnacht vieren we de overwinning van het Licht op het donker. We beginnen pas om 22.00 uur. De kerk is donker, we houden de wacht in de nacht, totdat het ‘Halleluja’ klinkt en de nieuw paaskaars wordt binnengedragen. In de Paasnacht gedenken wij ook onze doop.

Op Paasochtend (21 april) vieren we de opstanding van de Heer uitbundig in een dienst om 10.00 uur waarin Matthijs Jonker voorgaat. Wees welkom in deze week op weg naar Pasen!

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons