12 apr 2019 | Evenementen, Leven

Sedermaaltijd, 18 april

Geschreven door Redactie

Ontmoeting
Het delen van de maaltijd en de ruimte die er tijdens de viering is voor gesprek, biedt mogelijkheden om elkaar op een andere manier te leren kennen; om ervaringen met elkaar te delen en elkaar echt te ontmoeten.

Bronnen
We volgen voor de viering de Haggada, een vertelling met veel onderdelen van Pesach. Dit is het feest waarmee Joden de Uittocht uit Egypte gedenken. Zo vragen de jongste kinderen zingend waarom deze avond anders is dan andere avonden en plengen we druppels wijn voor alle tien plagen van Egypte. Zoals bij veel onderdelen wordt ook hierbij een verbinding gemaakt naar vandaag. Dit maakt dit verhaal ook nu nog goed invoelbaar; je kunt vergelijkingen vinden met je eigen leven van alledag.

Bevrijding
Tijd nemen voor de Sedermaaltijd en elkaar kun je ervaren als een bevrijding van de sleur van alledag.
Ook helpt het Uittochtverhaal ons om de bevrijding van Pasen te begrijpen. En bezinning op de Joodse wortels van ons geloof stelt ons open voor interculturele aspecten van ons dagelijks leven, bevrijdt ons van een benauwde blik op onszelf.

Al deze aspecten maken de Sedermaaltijd tot een waardevolle viering. Los daarvan is het een gezellige avond met bijzonder eten en lekkere wijn uit Israël.
Als u dit ook wilt ervaren, bent u van harte welkom bij de Sedermaaltijd: dit jaar op donderdag 18 april vanaf 19 uur in de Tuindorpkerk, hoek Suringarlaan/van Riellaan. De kerk is open vanaf 18.30 uur en er zijn haggada’s te koop of te leen.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons