14 okt 2022 | Leven, Pupjes, Tentoonstelling

Reizende tentoonstelling over slavernijverleden en heling

Geschreven door Andreas Havinga

De Evangelische Broedergemeente stelt een reizende tentoonstelling ter beschikking over het slavernijverleden en heling.

De Werkgroep Heilzame Verwerking Slavernijverleden is dit jaar begonnen dit onderwerp via kerken onder de aandacht te brengen in steden en dorpen. De tentoonstelling is samengesteld om te worden geëxposeerd in kerkgebouwen en gratis te bezoeken door mensen uit de buurt.

EInde 2021 is de tentoonstelling feestelijk geopend in de Protestants Theologische Universiteit (PThU) en daarna op reis gegaan in kerken in Amsterdam, Brielle en Hoofddorp. Leden van de gastgevende kerkgemeenschap helpen mee in het organiseren van een randprogrammering die past bij de lokale context.

Voor kerken uit de gemeente Utrecht is een subsidie beschikbaar gesteld aan de Werkgroep Heilzame Verwerking Slavernijverleden. Utrechtse kerken kunnen dus, wanneer zij de tentoonstelling ontvangen, gebruik maken van deze subsidie om sprekers en muzikanten uit te nodigen en / of andere randprogrammering te realiseren.

Wanneer uw kerk interesse heeft in de mogelijkheid de tentoonstelling te ontvangen, kunt u contact opnemen per mail naar slavernijverleden@gmail.com

.

Afbeelding van Dimitris Vetsikas via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons