7 okt 2019 | Nieuws, Reportage

Recept voor een vrolijk concert

Geschreven door Harry Veenstra

Voorbereiding:
Neem een 12+ groep en zet die met een aankomend muziekdocent en een rapper bij elkaar. Laat de creativiteit die hier vrijkomt ongeveer een uur bruisen en borrelen.

Verdere voorbereiding:
Breng de 12-plussers en andere kinderen van de Tuindorpkerk samen met jonge bewoners van het asielzoekerscentrum in Oog in Al. Voeg opnieuw de muziekdocent in opleiding toe, evenals een muzikant en een zangeres die de azc-kinderen goed kennen. En natuurlijk muziek van over de hele wereld.

Zorg intussen voor grote hoeveelheden cake, koek en snoep. Zet alle glazen die er maar te vinden zijn in de Tuindorpkerk klaar voor thee en limonade. En, niet onbelangrijk: maak het podium in de kerk leeg voor de artiesten en bestel zo veel mogelijk publiek. O ja, vergeet de bloemen niet!

Bereiding:
Breng alle ingrediënten samen en geniet van zo’n dertig kinderen (en wat ouders) uit Syrië, Iran, Eritrea én een stuk of vijftien uit de Tuindorpkerk. Stralende gezichten en vrolijke stemmen die liedjes laten horen in het Nederlands, arabisch, Farsi en Tigrinya (een taal die gesproken wordt in Eritrea en die verwant is aan het Aramees, de taal van Jezus). Doe mee met de, door de 12-plussers zelfgeschreven rap waarmee het concert wordt afgesloten. Geef alle artiesten een bloem en laat ze vervolgens los op de limonade en de cake. Succes verzekerd!

Samen staan we sterk
Zingen in de kerk
Samen zijn we krachtig
Zo zijn we machtig
Nederland van iedereen
Samen zijn we één
Niemand is alleen
Allemaal hierheen!

Tekst: Christine Hoek
Foto’s: Marianne Eijgenraam

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons