17 mei 2019 | Nieuws

Pioniersplek De Fluisterstille Stem

Geschreven door Harry Veenstra

Op zondag 26 mei 2019 wordt de officiële start van de Pioniersplek ‘De Fluisterstille Stem’ in
een feestelijke dienst in de Utrechtse Johannescentrumgemeente gevierd. De viering begint om 10.30 uur en vindt plaats in de Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD te Utrecht-Overvecht.

De Fluisterstille Stem is een ontmoetingsplaats voor mensen die verlangen naar meer aandacht voor de diepere lagen van het bestaan. Zij richt zich op de menselijke binnenwereld: de ziel.

Langs de weg van individuele en gezamenlijke bewustwording brengen we onze beleving van God ter sprake. Dit kan helpen bij de zoektocht naar nieuwe vormen van geloof en spiritualiteit.

In deze zoektocht naar meer bewustzijn-van-God-in-het-dagelijkse-leven wordt er gebruik gemaakt van diverse bronnen, waaronder de kennis, methoden en technieken van Psychosynthese.

Op de Fluisterstille Stem Dagen kan je de werking en werkwijze leren kennen. De verschillende reeksen avonden bieden ruimte voor verdieping.

Daarnaast wil de Fluisterstille Stem zich richten op een “community van de ziel”, waarin gemeenschapszin wordt beoefend en ervaren.

Gerelateerde verhalen

Meer

ViaVeertig – Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander. In de Jacobikerk in...

Lees meer

Blurring in de Kerk

Auteur: Iris Lammerts van Bueren - Foto: Ilaria Foresi . Wie mijn loopbaan langer volgt, weet dat ik ooit ben afgestudeerd op het fenomeen 'blurring' in de context van de voedselsector. Ik onderzocht het vervagen van grenzen in ambacht, verdienmodellen en outlets...

Lees meer

Incarnatie

Auteur: Len Borgdorff . Met ruim dertig mensen verbonden aan verschillende  protestantse Utrechtse kerken bezochten we ter lering, bezieling en ook voor ons eigen vermaak een aantal kerken en woordvoerders daarvan in Londen. Zondagochtend waren we in een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons