30 mrt 2020 | Evenementen

Online dialoog: Europa

Geschreven door Harry Veenstra

De Europese Unie is een unieke menselijk project in de wereld met 513 miljoen inwoners en een diversiteit van landen, culturen en identiteiten. Het is het grootste vredesproject van na WO-II. Robert Schuman luidt: “De Europese samenwerking en integratie mag geen en kan geen economische en technische onderneming worden: het heeft een ziel nodig, de kennis van zijn historische wortels en van zijn verantwoordelijkheden, in het heden en in de toekomst, en een politieke wil die datzelfde menselijke ideaal dient”. Dertig jaar na de val van de muur in 1989, het tweede grote vredesproject van na WO-II, was er in Europa een wijdverbreide Euforie: Vrede in Europa, voor iedereen!

In 2020, 70 jaar naar de Schumanverklaring en na 75 jaar vrede binnen de EU, gaan wij in gesprek over hoe dit menselijke project is gegaan, en vooral hoe we verder willen en hoe dat het veste zou kunnen. Cultuur en waarden in Europa: hoe gaan wij om met onze verschillen en hebben wij overeenkomsten met elkaar gevonden? Wat zijn onze historische wortels? Welke toekomst willen wij voor Europa? Welke waarden zijn nodig voor een duurzame vrede in Europa? Hoe gaan we met de grote uitdagingen om (klimaat, migratie, populisme, toenemende arm/rijktegenstellingen)? Hoe kunnen wij samenwerken aan een stabiele vrede in Europa en welke waarden hebben we hiervoor nodig? Deze vragen zullen wij tijdens de dialoog beantwoorden, in tafelgesprekken.

Meer weten?

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons