1 nov 2019 | Leven

Nominaties voor de Mantel van Sint Maarten

Geschreven door Harry Veenstra

De Mantel van Sint Maarten eert bevlogen mensen die zich inzetten voor dak- en thuisloosheid in Utrecht.

Op 8 november vindt de 15e editie van de Mantel van Sint Maarten plaats.
Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wordt een solidariteitsprijs voor Utrechtse vrijwilligersprojecten uitgereikt. De genomineerden zetten zich op een inspirerende, eigenzinnige en vernieuwende wijze in voor de doelgroep. De Mantel van Sint Maarten is een initiatief van de Protestantse Diaconie Utrecht, Citypastoraat Domkerk en andere protestantse en katholieke kerken in Utrecht. De genomineerden van dit jaar zijn:

Fred Smit (stichting Rechtop)
belangbehartiger dak- en thuislozen die middels verschillende initiatieven (o.a. HOS) van grote waarde is geweest voor dak- en thuislozen in Utrecht.

Ruud Spaargaren
met zijn expositie Ogen-Blik doorbreekt hij stigmatisering van dak- en thuislozen. Tevens zorgt zijn werk ervoor dat mensen met elkaar in contact komen.

Boudewijn Pouw
Boudewijn zet zich al 25 jaar in als vrijwilliger bij de inloop van Herstart, maar geeft ook zijn inbreng als belangenbehartiger voor dak- en thuislozen.

Dawood Rabiei
Een ervaringsdeskundige die zich met raad en daad te allen tijde inzet voor andere dak- en thuislozen.

Ries Mobach
Zet zich al vele jaren en in diverse rollen in voor dak- en thuislozen. Onder andere het door hem gerealiseerde fietsenplan, waarmee hij ongedocumenteerden toegang gaf tot een fiets, is van grote betekenis geweest.

De prijs wordt uitgereikt door wethouder Maarten van Ooijen. Met de prijs kan de winnaar zijn inzet voor de doelgroep bekrachtigen.

Naast de prijsuitreiking is er een inhoudelijk programma waarin we op zoek gaan naar de vraag hoe we samen vorm kunnen geven aan betekenisvol contact en gelijkwaardigheid in het kader van dak- en thuisloosheid. Het programma start om 16.00 uur en eindigt om 18.30 in de Domkerk in Utrecht.
Iedereen is welkom!

Aanmelden kan via: info@diaconie-utrecht-helpt.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Struikelstenen

Onlangs werd ik benaderd door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) of ik informatie had over de familie Falk in Gouda. Er waren herdenkingsstenen (‘Stolpersteine’) geplaatst in de straat waar zij woonden. De joodse familie was tijdens WO-II afgevoerd naar...

Lees meer

Het beloofde land

Onlangs was ik in San Diego in het zuidwesten van de VS, vlakbij Mexico. Voor veel Mexicanen is Amerika het beloofde land. Legaal of illegaal: iedereen wil naar dit land van melk en honing. Maar eenmaal aangekomen in deze wereldstad, is het moeilijk om een fatsoenlijk...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons