12 sep 2019 | Leven, Nieuws

Nieuwe website voor Huis van Dominicus

Geschreven door Harry Veenstra

Sinds 2019 organiseert de Stichting Vrienden van de Dominicus in de Dominicuskerk in Oog in Al activiteiten voor een breed publiek op het gebied van cultuur, intellectuele verdieping en persoonlijke bezinning. Daarnaast werd en wordt er in de Dominicus gebeden en gezongen, gestudeerd en vergaderd en er zijn activiteiten voor jongeren en ouderen.

Met alle ‘bewoners’ van het voormalige kloostercomplex gaan wij nu samen verder onder de naam Huis van Dominicus. Eén huis met verschillende kamers. Een huis voor mensen die zoeken naar stilte en bezinning, maar ook voor mensen die samen iets willen doen. Die willen luisteren naar muziek of kijken naar kunst. Die nieuwsgierig zijn naar wat een ander beweegt of beter zicht willen krijgen op maatschappelijke kwesties.

Er is een betaalde coördinator-opbouwwerker die samen met de programmaraad een steviger en breder programma gaat ontwikkelen en er is een nieuwe site.

Gerelateerde verhalen

Meer

ViaVeertig – Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander. In de Jacobikerk in...

Lees meer

Blurring in de Kerk

Auteur: Iris Lammerts van Bueren - Foto: Ilaria Foresi . Wie mijn loopbaan langer volgt, weet dat ik ooit ben afgestudeerd op het fenomeen 'blurring' in de context van de voedselsector. Ik onderzocht het vervagen van grenzen in ambacht, verdienmodellen en outlets...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons