1 okt 2019 | Evenementen

Muziek in de Wilhelminakerk

Geschreven door Harry Veenstra

Najaar 2019 betekent een nieuwe serie van drie benefietconcerten in de Wilhelminakerk aan de  Hobbemastraat, telkens op de derde zondag van de maand om 16.00 uur.

We beginnen op zondag 20 oktober met het Dumont Blaaskwintet. Dit ensemble is ruim vijf jaar geleden opgericht en speelt voornamelijk klassieke muziek. Op het programma staat muziek van o.a. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Louise Farrenc (1804-1875),  Gordon Jacob (1895-1984). Het belooft een mooi afwisselend concert te worden. Dus … kom luisteren!

Op zondag 17 november komt het mannenkoor VGRDZNOB voor ons zingen. De naam betekent “Ik voel” in het Georgisch. Zij zingen vooral polyfone muziek uit de Balkan, zowel meditatief/religieus, als volksmuziek. Het koor bestaat uit 13 mannen en staat onder leiding van Marcel Duijs. Ook dit wordt dus een bijzonder concert.

Zondag 15 december staat het Sterrenkoor onder leiding van Nico Horstink op het programma met een middag vol kerstliederen, waarbij u vast een paar wilt en mag meezingen.

De deur van de kerk gaat open om 15.30 uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een drankje. De collecte aan de uitgang is ten bate van het onderhoud van het kerkgebouw. De Wilhelminakerk is een monument in de wijk, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school.

 

Meer informatie

www.wilhelminakerkutrecht.nl > concerten

 

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons