11 feb 2020 | Recensies

Marriage Story – Netflix

Geschreven door Harry Veenstra

Regie: Noah Baumbach. Hoofdrollen: Scarlett Johansson en Adam Driver

Sinds begin december is deze film te zien in de bioscoop en nu ook op Netflix.
Een film over een huwelijk wat in een scheiding uitloopt. Deze film gaat over theaterregisseur Charlie en actrice Nicole. Een opmerkelijke film waarin wisselend heftige momenten zijn met wederzijdse verwijten en op andere momenten voelbaar is dat er toch een band is met elkaar. Naast het uit elkaar groeien van hun relatie speelt het conflict over waar men wil blijven wonen.
Blijven zij in New York wonen waar Charlie een baan heeft als en waar één van de stukken die hij regisseert op Broadway uitgevoerd gaat worden. Zij hebben een groot gedeelte van hun huwelijk een leven in deze stad opgebouwd.
Maar Nicole wil in Los Angeles blijven wonen. Haar moeder woont daar. Hun zoon heeft het daar naar zijn zin.
Wat in deze film opvallend is dat enerzijds bij dit echtpaar momenten van genegenheid zijn en dat vervolgens in een andere situatie de vlam in de pan slaat en heftige verwijten over en weer worden gemaakt.
Veertig jaar geleden kwam er ook een film over een echtscheiding uit namelijk “Kramer vs Kramer” In deze film is ook een strijd te zien tussen dit echtpaar met als inzet wie van de twee ouders de voogdij over hun zoon toegewezen krijgt. Daarnaast is er bij de door Dustin Hofman gespeelde hoofdrol geen enkel inzicht voor zijn foute gedrag. Dat gebeurt niet in de rol van Charlie in Marriage Story.
Hij moet bekennen dat in sommige opzichten Nicole te weinig ruimte heeft gegeven. Helemaal heftig wordt het wanneer er advocaten worden ingeschakeld waarbij beiden zoveel mogelijk voordeel uit de situatie willen halen. Aan het eind blijkt alles redelijk goed geregeld te zijn. De pijn blijft.
Ook al is in sommige subtiele dingen te zien dat alles ooit goed was maar nu voorbij is.

Hans Kramer

Gerelateerde verhalen

Meer

Wij zijn licht

Een ervaring en een roman Door Charissa Bakema Op een dag schoof er tijdens de zondagse ‘Eten en vieren’ van Blossom030 een groepje van vier mensen aan. Drie vrouwen en een man. Zoals altijd heetten we de nieuwe bezoekers van harte welkom. Na de viering lunchten we...

Lees meer

Film : Corpus Christi

Corpus Christi is de nieuwe film van de Poolse regisseur Jan Komasa. Een film naar een waargebeurd verhaal. Daniel, net vrijgekomen uit jeugddetentie, kan een baantje krijgen in een houtfabriek. Al in de jeugdgevangenis zien we zijn hang naar de kerk. In de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons