4 mei 2019 | Nieuws

Liefde in onze maatschappij

Geschreven door Harry Veenstra

Ik voel dus ik ben

De reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek heeft als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

8 mei – ‘Liefde in onze maatschappij’

Op woensdag 8 mei spreken cultuurtheoloog Frank G. Bosman en antropoloog Rahil Roodsaz in De Driehoek over het thema ‘Liefde’. Velen hebben ervaring met de liefde, weinigen is liefdespijn bespaard gebleven. De zoektocht naar de ware liefde gaat zelden over rozen. Wat is (ware) liefde eigenlijk? Welke ideeën hebben we over de liefde? Zijn we veeleisende shoppers geworden steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Hoe hangt liefde samen met erotiek en seksualiteit? En houdt God van seks, of alleen van liefde?

Frank G. Bosman is cultuurtheoloog en verbonden aan het Cobbenhagen Center van Tilburg University. In 2011 werd hij uitgeroepen tot de eerste meest spraakmakende theoloog van Nederland. Hij is bekend van radio en televisie, en schreef meer dan 20 boeken en bundels.

Rahil Roodsaz is als cultureel antropoloog verbonden aan het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) en Amsterdam Research Centre for Gender & Sexuality (ARC-GS), waar ze momenteel werkt aan een onderzoek over praktijken van intimiteit en romantische liefde in Nederland. Ze promoveerde in 2015 op een proefschrift over seksualiteit onder Iraanse Nederlanders aan het Instituut voor Genderstudies (IGS) van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Denken in de Driehoek op woensdag 8 mei 2019 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.

Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons