8 jun 2019 | Evenementen

lezing Bach & Italië, via Utrecht 11 juni

Geschreven door Harry Veenstra

Wat of liever gezegd wie is de link tussen Bach, Italië en Utrecht? Kom dinsdag 11 juni naar het muzikale zomeravondprogramma in de Dominicus en hoor het antwoord.

Bach & Italië, via Utrecht
Zomeravondmuziek met Frank de Munnik

Venetië, Napels, Rome – steden met een magische klank. Bach is nooit in Italië geweest, maar leerde de moderne, virtuoze muziek kennen via zijn leerling, prins Johann Ernst von Sachsen Weimar, die een tijd in Utrecht woonde. Wie was deze prins? Wat betekenden Vivaldi, Albinoni en Corelli voor Bach? Hoe hoor je het terug? Later maakte Bach nog een geheel eigen versie van het populairste muziekwerk uit de Barok, het Stabat mater van Pergolesi. Op deze luisterrijke zomeravond kunt u genieten van verhalen, anekdotes en veel muziek.

Frank de Munnik (1963) is docent aan HKU Utrechts Conservatorium en muzieksamensteller voor NPO Radio 4, ‘Musica Religiosa’ en ‘Tussen Hemel en Aarde’.

Datum en tijd: dinsdag 11 juni, 20.00-21.30 uur
Locatie: Dominicuskapel, Palestrinastraat 1 | Utrecht
Toegang: €7,50
Opgave: info@denieuwedominicus.nl of tel. 030-2935245 (werkdagen 9.00-12.00 uur)

Gerelateerde verhalen

Meer

Franciscusviering (zo. 1 okt.)

Vieren met Franciscus  –  Van aangezicht tot aangezicht. Wij nodigen je graag voor de jaarlijkse Franciscusviering uit op zondagochtend 1 oktober in het Stadsklooster Antonius in Utrecht-Lombok. Deze viering is oecumenisch en wordt elk jaar gehouden op een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons