3 dec 2019 | Evenementen

Jonge Hemelbestormers over Kerstmis

Geschreven door Harry Veenstra

Het Huis van Dominicus gaat in gesprek met aankomende theologen over hun inspiratie en hun roeping, hun verlangen en hun ambitie. Waarom studeren zij theologie? Wat denken en hopen zij te kunnen bijdragen aan de samenleving en aan de kerk?

Jonge Hemelbestormers wordt een maandelijks terugkerend programmaonderdeel van het Huis van Dominicus in Oog in Al. De eerste avond op 12 december – een try out – staat in het teken van Kerstmis. Nadia Kroon en Sjoerd Mulder nemen ons mee in wat dit feest voor hen betekent, als theoloog en als gelovige.
Nadia is theoloog en kloosterzuster van Casella in Hilversum.
Sjoerd is promovendus theologie aan Tilburg School of Catholic Theology en docent systematische theologie aan de Fontys Hogeschool.
Het programma bestaat uit korte presentaties en gesprek met de zaal. Het geheel wordt afgesloten met een maaltijd en een terugblik door theoloog Erik Borgman.

Iedereen die zich wil laten aansteken door Jonge Hemelbestormers, is van harte welkom. Deelname is gratis.

PLAATS:  Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, 3533 EH Utrecht-Oog in Al.
DATUM:  donderdag 12 december 2019.
TIJD:  17.30-19.30 uur.
AANMELDEN:  In verband met de catering graag vóór 8 december aanmelden via hermen.van.dorp@huisvandominicus.nl of 06-1224 0600.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Huis van Dominicus in samenwerking met  Studenten-pastoraat Utrecht, Luce, Katholieke Theologische Universiteit en Fontys Hogeschool Theologie.

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons