4 nov 2019 | Nieuws

Inzamelingsactie Sint Maarten in Tuindorp

Geschreven door Harry Veenstra

De lampionoptocht door Tuindorp op het feest van Sint Maarten, 11 november, is al een heel oude traditie in de wijk. Sinds enkele jaren organiseren de Pauluskerk, de Tuindorpkerk, wijkvereniging Tuindorps Belang en de drie basisscholen in de wijk bij deze lampionoptocht een inzamelingsactie voor de Voedselbank Overvecht.

Het gaat hierbij vooral om houdbare producten: rijst, pasta, groente in blik of pot, vis in blik, olie, koffie en thee. Geen snoep en koek, dat is er al in overvloed.

Beide kerken, de Pauluskerk en de Tuindorpkerk, zijn maandagavond 11 november voor de inzameling geopend van 18.00 tot 20.00 uur.

Gerelateerde verhalen

Meer

ViaVeertig – Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander. In de Jacobikerk in...

Lees meer

Blurring in de Kerk

Auteur: Iris Lammerts van Bueren - Foto: Ilaria Foresi . Wie mijn loopbaan langer volgt, weet dat ik ooit ben afgestudeerd op het fenomeen 'blurring' in de context van de voedselsector. Ik onderzocht het vervagen van grenzen in ambacht, verdienmodellen en outlets...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons