12 jun 2023 | Pupjes, Vacatures

Gezocht – Missionair-diaconaal projectleider (0.7 fte)

Geschreven door Redactie

Als wijkgemeente is de Jacoibkerk op zoek naar een missionair-diaconaal projectleider, om het missionaire en diaconale werk in de gemeente (mede) vorm te geven. Het betreft een combinatie-vacature vanuit ViaJacobi (0,2 fte) en de diaconie (0,5 fte) met ingang van 1 september.

We hebben gekozen voor de combinatie van missionair en diaconaal omdat we denken dat deze twee sporen elkaar kunnen versterken. Bijvoorbeeld door deelnemers aan ViaJacobi-activiteiten kennis te laten maken met diaconale activiteiten in de ruime zin van het woord en andersom. Het diaconale deel van de werkzaamheden betreft het in kaart brengen en opzetten van diaconale activiteiten in en rondom de Jacobikerk. Deze taak is ontstaan in nauwe samenwerking met de Protestantse Diaconie Utrecht (PDU), die wijkgemeenten wil stimuleren om in te zetten op het verkennen van diaconale kansen. Zo is inmiddels ook in de Nieuwe kerk en in de Domkerk een diaconaal werker actief.

Via jacobikerk.nl kun je zowel de vacature als het projectplan bekijken. Ben jij of ken jij iemand met goede ideeën over de manier waarop de kerk vandaag de dag diaconaal en missionair aanwezig kan zijn in de stad? Of wil je meer weten? Dan horen we het graag via roberto.postma@jacobikerk.nl

.

Bron:  Nieuwsbrief, Jacobikerk, zaterdag 10 juni 2023

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons