Wist jij dat twee derde van wie vrijkomt uit de gevangenis terugvalt als hij of zij geen hulp krijgt bij het terugkeren in de samenleving?
En wil jij één van hen gaan helpen als onbetaald vrijwilliger om een nieuw leven op te bouwen na de gevangenis? Dan komen we graag in contact met jou!

Wij zijn op zoek naar mensen
– die ervan overtuigd zijn dat niemand in zijn eentje zijn levenspatronen kan veranderen
– die ‘streetwise’ zijn en begrijpen dat veranderen moeilijk is en die ook dan bewogen blijven
– die in staat zijn gemakkelijk contact te leggen
– die ermee om kunnen gaan dat dit contact tijdelijk is

Wij helpen jou met raad en daad om een koppel te vormen als maatje met jouw man of vrouw. Het gaat om een contact in de 6 maanden nadat iemand vrij komt, bv. wekelijks even contact.

En wij zorgen ervoor dat je elkaar ook bij een maandelijkse maaltijd in de Silokerk kunt ontmoeten!

Natuurlijk wil je ook weten wat er na die 6 maanden gebeurt: dan draag je het contact over aan de Silokerk of aan mensen in je eigen kerk die de persoon in kwestie verder willen begeleiden.

Nieuwsgierig geworden? Wij, coördinatoren van de stichting K&G, vertellen je graag meer.

ds Regien Smit regiensmit@silogemeente.nl
ds Arjan Noordhoek ajnoordhoek@silogemeente.nl 

De stichting K&G stelt zich ten doel om met name in de regio Utrecht in nauwe samenwerking met de lokale kerken ex-gevangenen door middel van pastorale en diaconale ondersteuning te helpen bij de terugkeer in de maatschappij. Door al tijdens de detentie contact te onderhouden met vrijwilligers uit de lokale kerken ontstaat er een ‘warme overdracht’ en een laagdrempelig welkom in de (Kerk)gemeenschap die tevens bijdraagt aan een stabiel en geestelijk evenwicht van de ex gedetineerde. Baptistengemeente Silo is zo’n lokale kerk, waar een maandelijkse eetgroep een laagdrempelige plek vormt voor ex-gevangenen.

www.kerkenengevangenen.nl