Op 30 maart a.s. geeft de Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis een kleurrijk lustrumconcert in de Nicolaikerk, met het programma ‘Gegenstimme’.

‘Gegenstimme’ is een programma vol contrasten: het lijden tegenover het dromen, de oorlog tegenover de natuur. Enerzijds worden menselijke verschrikkingen uit het verleden en heden bezongen, en anderzijds klinkt er een tegenstem tegen de zinloosheid van oorlog en de puurheid van de natuur.

Componist Wim Dirriwachter componeerde, speciaal voor de Utrechtse Studenten Cantorij, de indrukwekkende koorcyclus ‘Gegenstimme’ op gedichten uit de bundel ‘Gegenlicht’ die de joodse dichter Paul Celan in de jaren na de Tweede Wereldoorlog schreef.

Daarnaast staat in het ‘Planctus Cygni’ van Gerard Beljon het onnoemelijke leed van bootvluchtelingen centraal. ‘I dream of peace’ van Libby Larsen is gebaseerd op gedichten van kinderen over de oorlog in voormalig Joegoslavië. Contrasterend aan de ellende klinkt een hoopvolle tegenstem: in ‘Voices of Nature’ van Schnittke wordt de puurheid van de natuur bezongen en ‘Dreams’ van Ludo Claesen laat ons horen dat dromen het leven waard maken te leven.

Voor de uitvoering van dit concert werkt de Utrechtse Studenten Cantorij samen met slagwerkster Tatiana Koleva en het AXES saxofoonkwartet onder leiding van Ties Mellema.

Datum: 30 maart 20:15 Nicolaïkerk, Utrecht
Toegang: € 15,50 regulier, € 9,50 student
Kaarten via www.uscantorij.nl