Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop – ‘God in de supermarkt’

juni 15 @ 20:00

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

In de workshop “God in de supermarkt” verkent Alfred Slomp de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Wij laten ons inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige.

Donderdag 15 juni  –  Aanvang 20.00 uur  –  Kerk op Zuilen, Oranjekapel, Amsterdamsestraatweg 441A, Utrecht (Zuilen)  –  Meer informatie via kerkopzuilen.nl  –  Opgave per mail naar hester.oosterbroek@gmail.com

.

 

Gegevens

Datum:
juni 15
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kerkopzuilen.nl/nieuws/

Locatie

Oranjekapel
Amsterdamsestraatweg 441a
Utrecht, 3553 EA
+ Google Maps

Organisator

Kerk op Zuilen
Bekijk de site van Organisator