Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST – ‘Zwart is ook een kleur’

september 27 @ 14:00 - 16:00

N.B. Deze bijeenkomst is afgelast. “Omdat het Stadsklooster wil voorkomen dat zij een brandhaard wordt voor coronabesmettingen, zijn de regels voor bijeenkomsten aangescherpt. Er zijn alleen nog bijeenkomsten-zonder-pauzes mogelijk. Consumpties worden alleen bij binnenkomst verstrekt, en na afloop gaat iedereen direct naar huis. Dit is, gezien de forse stijging van het aantal coronabesmettingen van de laatste paar dagen, zeker een verstandig besluit. Maar dit betekent wel dat iedereen twee uur lang moet blijven zitten op de plaats waar hij/zij zit, op een afstand van 1,5 m. van elkaar. Dit wil ik jullie niet aandoen, en heb besloten de bijeenkomst niet door te laten gaan. . . . Zelf vind ik het héél jammer dat de bijeenkomst nu niet doorgaat. Maar helaas, het is niet anders. . . . – Julia van Wel-Berretty”

 

Over een donker verleden en gekleurde stippen aan de horizon.

Themabijeenkomst over Indonesië toen en nu.

Op de laatste zondag van de Vredesweek zal Julia van Wel-Berretty in Stadsklooster Antoniuskerk, vertellen over ons koloniale verleden en haar geboorteland Indonesië, dat toen nog Nederlands Indië heette. Daarna komen de Japanse bezetting en de dekolonisatie-oorlog ter sprake. We kunnen leren van het verleden.

Tussen de verschillende onderdelen is er ruimte voor gesprekken en verhalen over feiten of fabels, trots en pijn, slavernij, machtsmisbruik en onafhankelijkheid, oorlog en vrede, vrijheid en (on)gelijkwaardigheid.

Voor wie meer wil weten en van gedachten wil wisselen over indonesië toen en nu, over Nederland en Nederlands Indië, oude verhalen en nieuwe stippen aan de horizon. Zwart is ook een kleur, net als wit en net als alle huidskleurtinten van de mensen om ons heen …

Praktische gegevens:  Kom op zondag 27 september van 14.00 tot 16.00 uur naar Stadsklooster Antoniuskerk, Kanaalstraat 198, Utrecht-Lombok. Op loopafstand van het station, uitgang Jaarbeurszijde.

.

.

bron:  www.uplr.nl

.

Gegevens

Datum:
september 27
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.uplr.nl/2020/09/04/19-t-m-27-september-vredesweek-2020/

Locatie

Stadsklooster Antoniuskerk
Kanaalstraat 198
Utrecht-Lombok,
Site:
https://www.stadskloosterutrecht.nl/