Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vier Jaargetijden – Vivaldi / Piazzolla

oktober 30 @ 20:00

Het Libero Strijkorkest speelt de vier seizoenen van Antonio Vivaldi in combinatie met de net zo spectaculaire vier seizoenen van Astor Piazzolla. Sarah Kapustin – de in Nederland gevestigde topsolist – neemt de solo viool partij in Piazzolla voor haar rekening.

Kleurrijk, bruisend en onsterfelijk

De Quattro stagioni van Antonio Vivaldi zijn samengesteld uit vier vioolconcerten die als één geheel worden gespeeld. De solisten zijn Libero’s eigen violisten David Santamaría (Lente), Julia Pareja (Zomer), Panos Charalampidis (Herfst) en Ella van der Mespel (Winter).

Als contrasterende, Latijns-Amerikaanse evenknie zijn Astor Piazzolla’s Estaciones Porteñas krachtig, hartstochtelijk en nostalgisch. Met Sarah Kapustin als soliste wordt dit een onvergetelijk concert. Piazzolla wilde duidelijk maken dat de seizoenen in Zuid-Amerika gespiegeld zijn ten opzichte van die in Europa. Daarom citeert hij Vivaldi’s Lente in zijn Otoño, Zomer in Invierno, Herfst in Primavera en Winter in Verano.

Libero Strijkorkest werd opgericht in Zwolle in 2016 met het doel het aanbod van klassieke muziek uit te breiden en te vernieuwen. De culturele diversiteit onder de musici en de combinatie van uiteenlopende persoonlijkheden die allemaal een essentiële rol hebben is iets dat Libero definieert en uniek maakt. Libero verrast het publiek met uitbundige energie, multidisciplinaire projecten en een moderne manier van spelen: uit het hoofd en zonder dirigent.

Zaterdag 30 oktober, aanvang:  20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)  I  Dominicuskerk (Utrecht-West)  I  Entrée:  € 19,50 (incl. consumptie)  I  Kaarten te bestellen via https://www.cangotickets.com/libero/  I  Meer informatie:  huisvandominicus.nl

.

.

Bron:  huisvandominicus.nl

.

Gegevens

Datum:
oktober 30
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.huisvandominicus.nl/programma/

Locatie

Huis van Dominicus (Dominicuskerk)
Händelstraat / hoek Palestrinastraat
Utrecht, 3533 EH
Site:
https://www.dominicuskerkutrecht.nl/

Organisator

Huis van Dominicus
Site:
https://www.huisvandominicus.nl/