Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Verdriet in onze maatschappij

april 24 @ 19:30 - 21:30

Ik voel dus ik ben (Denken in de Driehoek)

De reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek heeft als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

24 april – ‘Verdriet in onze maatschappij’

Op woensdag 24 april spreken de theologen Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen in De Driehoek over het thema ‘Verdriet’. Verdriet mag er niet zijn, lijkt soms. Begraafplaatsen worden verhuld in het landschap, huilen doe je bij de therapeut en verzorgingshuizen bevinden zich aan de rand van de stad. Wat is verdriet, wat betekent verlies, en hoe ga je ermee om? Deze vragen zijn belangrijk en tegelijk soms toch onbespreekbaar in het persoonlijk leven. Praten over succes is toch veel leuker? Juist daarom: een avond over verdriet, verlies en rouw.

Margriet van der Kooi

 Margriet van der Kooi is bijna 40 jaar werkzaam als ziekenhuispastor, momenteel in het St.Antonius Ziekenhuis en het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Zij schreef o.m. Verdriet is een werkwoord en Het kleine meisje van de hoop. Samen met haar man Kees van der Kooi publiceerde zij Goed gereedschap is het halve werk – De urgentie van theologie in pastoraat en zielzorg. Margriet verzorgt lezingen over pastorale en ethische onderwerpen.

 

 

 

Brenda Mathijsen

 Brenda Mathijssen is universitair docent Psychologie, Cultuur en Religie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij doet onderzoek naar de menselijke omgang met de dood en naar religieuze en culturele diversiteit. Brenda schreef diverse boeken en artikelen over uitvaart- en rouwrituelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.

Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

PS. Vooraankondiging van volgende lezingen in deze themareeks:
8 mei (Liefde – sprekers Frank G. Bosman en Rahil Roodsaz)
5 juni (Haat en Woede – sprekers Joas Wagemakers en Lucien van Liere)

Gegevens

Datum:
april 24
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Congres- en vergadercentrum In de Driehoek
Willemsplantsoen 1c
Utrecht,

Organisatoren

Culturele Commissie van de Oud-Katholieke Gertrudiskathedraal
Universiteit Utrecht