Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Van Psalter tot Nu – 900 jaar Psalmen

oktober 15

Muzikaal project van Tuindorpkerk en Jeruzalemkerk

Utrecht heeft zijn Psalter, een 1100 jaar oud handschrift met daarin onder andere de 150 Psalmen. Nu hebben de Jeruzalemkerk en de Tuindorpkerk wel iets met Psalmen. In de Tuindorpkerk klinken ze bijvoorbeeld vanaf de orgelgalerij als ze vertolkt worden op het prachtige Ruprechtorgel, met zijn 300 jaar het oudste orgel van onze stad. In de Jeruzalemkerk hoor je vaker een combo.

Ook als andere muziekinstrumenten gebruikt worden, kunnen psalmen indrukwekkend klinken en daarnaast is het boeiend om te ervaren hoe componisten en tekstdichters zich in de afgelopen negen eeuwen door psalmteksten hebben laten inspireren.

Psalmen van alle tijden  –  Iets daarvan kun je ervaren tijdens het  concert van zaterdagmiddag 15 oktober. Dan wordt het orgel bespeeld door David Jansen. Een ad-hoc koor onder leiding van Dorien Schouten en een ook al voor deze gelegenheid samengestelde band zullen Psalmen van alle tijden laten horen: van Psalter tot Anders, van Gregoriaans tot Stanford.

Samen op reis  –  Twee Tuindorpse kerken, de Jeruzalemkerk en Tuindorpkerk, hebben de handen ineen geslagen om er een aanstekelijke middag van te maken, een reis door 900 jaar psalmen, afgewisseld met korte toelichtingen, poëzie en een drankje tussendoor.

Tuindorpkerk, Suringarlaan 1, Utrecht (Tuindorp) –  zaterdag 15 oktober om 15.00 uur. De toegang is gratis. Wel vragen we om een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de kosten.

Locatie

Tuindorpkerk

Organisatoren

Stichting Ruprecht-Orgel Tuindorpkerk
Stichting Ruprecht-Orgel Tuindorpkerk