Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht Lezing – Het wonder van Sint Maarten

november 8 @ 14:00 - 16:00

Naar aanleiding van de viering van 900 jaar stadsrechten in 2022 deed de Universiteit Utrecht onderzoek naar stadspatroon Sint-Maarten. Els Rose, hoogleraar Middeleeuws Latijn aan de Universiteit Utrecht, organiseerde een zomerfestival en schreef samen met anderen een prachtig boek over de verering van Sint-Maarten.

Tijdens haar Utrecht Lezing vertelt Els Rose met behulp van verhalen, muziek en afbeeldingen, over de band die Utrecht sinds de vroege Middeleeuwen had en nog steeds heeft met de heilige-die-zijn-mantel-deelde. Al in de tiende eeuw, een eeuw waarin de stad werd bedreigd door Vikingen en klimaatverandering, zette bisschop Radboud Sint-Maarten in om de burgers van Utrecht te bemoedigen en de saamhorig­heid te bevorderen. Ook vandaag de dag inspireert de Sint-Maarten vele Utrechters, o.a. via de jaarlijkse Sint-Maarten Parade.

Woensdag 8 november  –  Aanvang 14.00 uur  –  Huis van Dominicus, Palestrinastraat 1, Utrecht (Oog in Al)  –  Voor meer informatie en aanmelden, mail naar info@huisvandominicus.nl

.

Bron:  huisvandominicus.nl

Gegevens

Datum:
november 8
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.huisvandominicus.nl/events/utrecht-lezing-het-wonder-van-sint-maarten/

Locatie

Pastorie, Huis van Dominicus (Dominicuskerk)
Palestrinastraat 1
Utrecht (Oog in Al),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Huis van Dominicus
Bekijk de site van Organisator