Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling – Vrouwen die muren afbreken

september 19 - november 19

‘Vrouwen die muren afbreken’ zijn vrouwen die vandaag de dag figuurlijk muren afbreken in de samenleving. Denk hierbij aan vooroordelen teniet doen en taboes doorbreken op het gebied van seksuele voorkeur, culturele achtergrond, geloof, huidskleur, gender en postuur; vrouwen die een beroep uitoefenen dat we vaak nog als mannenberoep zien; en vrouwen die mensen verbinden die elkaar niet gauw opzoeken.

Vrouwen die een verschil maken en daarmee het pad banen voor andere vrouwen en mannen.

De vrouwen die in deze tentoonstelling in woord en beeld worden geportretteerd, wonen in Utrecht, maar hun verhalen zijn universeel en hebben vaak landelijke uitstraling.

Tentoonstelling, boek en Vertellingen.

‘Vrouwen die muren afbreken’ is een inspirerend project dat bestaat uit een reizende tentoonstelling, een boek en Vertellingen door tentoonstellingsmaker, projectleider en auteur Véronique Konings.

Inspiratiebron.

Dit project is geïnspireerd door de moedige 16de-eeuwse Trijn van Leemput, die in 1577 letterlijk de muren van de Utrechtse dwangburcht Vredenburg afbrak om te voorkomen dat er na het vertrek van de Spaanse overheerser een nieuwe vijand in zou trekken.

‘Vrouwen die muren afbreken’ ontstond in 2020 als onderdeel van de tentoonstelling ‘De ommuurde stad’ in het Centraal Museum. Sinds 2021 reist ‘Vrouwen die muren afbreken’ als zelfstandige tentoonstelling met 10 foto’s van fotograaf Ilvy Njiokikjien en verhalen van Véronique Konings. Eerst naar diverse wijken in Utrecht en sinds begin 2023 ook naar andere plekken in Nederland.

Vertelling op 4 oktober.

Projectleider en auteur Véronique Konings brengt een inspirerende theatrale vertelling op woensdag 4 oktober in de Tuindorpkerk. Zij neemt u mee in het ontstaan en de inspiratiebron van haar project ‘Vrouwen die muren afbreken’ en vertelt drie verhalen uit haar boek. Zij put hierbij uit haar ervaring als actrice. Na afloop bestaan de mogelijkheid het boek te kopen en te laten signeren. Toegang gratis.

Tentoonstelling  –  praktische informatie.

Van dinsdag 19 september t/m zondag 19 november  –  Te bezichtigen tijdens vieringen in de Tuindorpkerk of op aanvraag via info@vrouwendiemurenafbreken.nl  –  Tuindorpkerk, H.F. Van Riellaan 5a (hoek met Prof. Suringarlaan), Utrecht (Tuindorp)  –  Meer informatie op tuindorpkerk.nl en vrouwendiemurenafbreken.nl

Gegevens

Begin:
september 19
Einde:
november 19
Evenement Categorie:
Site:
https://vrouwendiemurenafbreken.nl/agenda/

Locatie

Tuindorpkerk
H.F. van Riellaan 5-A (hoek Prof. Suringarlaan)
Utrecht (Tuindorp),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kunst- en Interieurcommissie Tuindorpkerk (KIT)
E-mail
kit@tuindorpkerk.nl
Bekijk de site van Organisator