Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studium Generale – Wat bezielt gelovigen?

maart 8 @ 20:00 - 21:30

Hoe “weten” mensen dat God bestaat?
Met filosoof dr. Rik Peels (VU), i.s.m. faculteiten Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geesteswetenschappen (UU).
Rede en geloof worden vaak tegenover elkaar gezet: aan de ene kant de atheïstische wetenschapper die de oerknal probeert te bewijzen, aan de andere kant de gelovige die “voelt” dat er een goddelijke kracht bestaat. Religie wordt gezien als antwoord op vragen waar de wetenschap niks mee kan, zoals wat de zin van het leven is. Geloof is een kwestie van het hart, wetenschap van het hoofd. Klopt die tegenstelling? Kan het bestaan van God op een logische manier beredeneerd worden? Baseren mensen hun godsgeloof op meer dan slechts een gevoel? Welke rol spelen openbaringen en religieuze ervaringen? En wat als de atheïst moet bewijzen waarom God niet bestaat, in plaats van andersom?
Filosoof dr. Rik Peels (VU) legt uit hoe religieuze kennis werkt.

Woensdag 8 maart  –  Aanvang 20.00 uur  –  Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht (Binnenstad)  –  Voertaal Nederlands, entree gratis. aanmelden niet nodig, maar vol = vol; livestream via youtube.com.

Gegevens

Datum:
maart 8
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.sg.uu.nl/agenda/2023/wat-bezielt-gelovigen

Locatie

Academiegebouw Domplein
Domplein 29
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Universiteit Utrecht