Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Speel de burgemeester voor klimaatneutraal en sociaal rechtvaardig Utrecht in 2030

september 3 @ 14:00 - 17:00

Met 900 jaar vieren we dat onze Domstad behoorlijk duurzaam is, maar er kan altijd nog een tandje bij. Wist u dat Utrecht in 2030 klimaatneutraal en sociaal rechtvaardig wil zijn? Dat kan alleen als iedereen, arm en rijk, meewerkt om armoede en klimaatverandering te bestrijden. Doe mee en kom 3 september, 14.00-17.00 uur in het Huis van Dominicus naar de spetterende start van het project Duurzaam Utrecht 2030 – Leef duurzaam, ook met een smalle beurs.

Programma

Presentatie: Utrechts ambities: duurzaam en klimaatneutraal in 2030. Zes tips voor duurzaam leven met smalle beurs.
Creatie: Speel de burgemeester, ondernemer, student of burger in klimaatneutraal en sociaal rechtvaardig Utrecht in 2030.
Dialoog: Hoe wordt Utrecht in 2030 klimaatneutraal en duurzaam?
Inspiratie: Posters met betaalbare duurzame producten en diensten
Toegang: gratis.

Achtergrond

Dit project is geboren in de workshop Duurzaam Utrecht 2030 op 9 oktober 2022 in de Dominicuskerk, gesubsidieerd door de gemeente Utrecht via Utrecht4GlobalGoals. Kerkelijk betrokken mensen vroegen de gemeente, onderwijsinstellingen en sociale partners armere en rijkere Utrechters op hun eigen manier bij te laten dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Met steun van de gemeente Utrecht via het Initiatievenfonds, verschillende kerken en de fondsen Kerk en Wereld en Katholieke Caritas Utrecht, en met medewerking van studenten, vrijwilligers en sociale partners demonstreren we hoe dat kan.

Info

ineke@duurzaamutrecht2030.nl

Gegevens

Datum:
september 3
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Huis van Dominicus (Dominicuskerk)

Organisator

Huis van Dominicus