Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Slotdag expositie ‘Ruimte waar het licht kan komen’

juli 29 @ 10:00 - 17:00

Jonge kunst in een eeuwenoud monument.
Een spannende combinatie van hedendaagse kunst in een romaans/gotisch gebouw: dat is de expositie ‘Ruimte waar het licht kan komen’ in de Janskerk in Utrecht. Voor deze expositie maken 8 veelbelovende kunstenaars, die in 2021 afstudeerden aan van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) nieuw werk.
Jubileum-expositie.

Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan heeft de Oecumenische Janskerkgemeente (De Jans) de kunstenaars opdracht gegeven nieuw werk te maken en hen daarvoor een budget beschikbaar gesteld. De mogelijkheid om monumentaal werk te realiseren betekent een stap in hun ontwikkeling. De financiële middelen hiervoor zijn verkregen via crowdfunding en via fondsen.

Thema.

Het thema van de tentoonstelling is een regel uit een van de liederen die in 2008 door Henny Vrienten op verzoek van De Jans op muziek zijn gezet. Ruimte staat niet alleen voor de fysieke ruimte van het gebouw maar zegt ook iets over de geloofsgemeenschap, die open wil staan voor mensen met of zonder christelijke wortels, voor vele richtingen in geloof, gedachten, gender en geschiedenis.

Waar en wanneer?

Dagelijks geopend van 2-29 juli 2022 tussen 10-17 uur, zondag 13-17 uur
Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht    Toegang gratis

Gegevens

Datum:
juli 29
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Janskerk
Janskerkhof 26
Utrecht,
+ Google Maps

Organisator

Oecumenische Janskerkgemeente
Site:
https://janskerkgemeente.nl/