Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schuldbelijdenis en daarna – Onopgeefbaar verbonden?

november 28 @ 10:00 - 15:30

De stichting Platform Appèl Kerk en Israël organiseert  een landelijke dag voor leden van de werkgroepen Kerk en Israël en verder alle overige belangstellenden op maandag 28 november 2022 (10-15.30 uur) in de Mattheüskerk te Utrecht (Oog in Al). U bent van harte welkom. Nodig ook anderen uit om de Landelijke Dag te bezoeken.

Het thema is ‘Schuldbelijdenis en daarna. Onopgeefbaar verbonden?’ Aanleiding voor deze dag is de tijdens de Kristallnachtherdenking op 8 november 2020 uitgesproken schuldbelijdenis tegenover de Joodse Gemeenschap in de Rav Aron Schuster synagoge te Amsterdam door de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, ds. R .de Reuver. En in het najaar van 2021 verscheen een brochure “Onopgeefbaar verbonden, Handreiking voor een kerkbreed gesprek over kerk en Israël”, uitgebracht door de Protestantse Raad voor Kerk en Israël. Beide ontvangt u als bijlage bij deze uitnodiging.

Op deze dag willen we interactief zoeken naar wat er concreet gebeurt met de uitgesproken schuldbelijdenis en met de brochure. Hoe kunnen we in onze eigen omgeving concreet opkomen voor Israël en tegen Jodenhaat? En misschien kunnen we tot aanbevelingen komen voor zowel de Protestantse Raad als het moderamen van de Protestantse Kerk.

Sprekers:

Dr. Tom Fürstenberg, voorzitter en chazan van Beth Shoshanna in Raalte;

Dr. Gert van Klinken, universitair docent kerkgeschiedenis PThU, Amsterdam;

Dr. Eeuwout Klootwijk, wetenschappelijk beleidsmedewerker voor Kerk en Israël van de Protestantse Kerk in Nederland;

Ds. Koos Snaterse, voorzitter Protestantse Raad voor Kerk en Israël.

Maandag 28 november 2022  –  10.00 – 15.30 uur  –  Mattheüskerk, Hendrika van Tussenbroeklaan 1a, Utrecht (Oog in Al)  –  appelkerkenisrael.nl

 

Gegevens

Datum:
november 28
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.appelkerkenisrael.nl/actueel/uitnodiging-landelijke-dag-op-28-november-2022

Locatie

Mattheuskerk
Hendrika van Tussenbroeklaan 1a
Utrecht (Oog in Al),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Appèl Kerk en Israël
Bekijk de site van Organisator