Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

College en live muziek – De Vrede van Utrecht

8 november 2022 @ 13:00

In de monumentale Nicolaïkerk kunt u luisteren naar een hoorcollege in twee delen, gevolgd door een live-uitvoering van het Utrecht Te Deum en het Utrecht Jubilate.

Het eerste deel  van het college gaat over de historisch/maatschappelijke betekenis van de Vrede van Utrecht en oorlog & vrede vandaag. De spreker is Dr. David Maarten Luther Onnekink, universitair hoofddocent vroegmoderne geschiedenis van internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht.

Het tweede deel gaat in op de vraag hoe Händel te werk ging toen hij de koninklijke opdracht kreeg een Te Deum te schrijven naar aanleiding van de Vrede van Utrecht. Deze voordracht wordt verzorgd door Karel Demoet, cantor-organist van de Nicolaïkerk.

Na de colleges volgt er een live-uitvoering van het Utrecht Te Deum door ‘The Utrecht Company of Music’ en een internationaal samengesteld koor van het Utrechts Conservatorium. Koor en orkest staan onder leiding van Rob Vermeulen.

Er komen 250 Utrechtse scholieren uit groep 5 van enkele middelbare scholen. Voor andere bezoekers zijn er nog enkele kaarten beschikbaar @ 25 euro; op = op.

Aanvangstijd:  13.00 uur

Meer informatie en kaartverkoop:  nicolaikerkutrecht900.nl

Gegevens

Datum:
8 november 2022
Tijd:
13:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.nicolaikerkutrecht900.nl/programma/

Locatie

Nicolaïkerk

Organisator

Nicolaïkerkgemeente
Bekijk de site van Organisator