Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preek van de Leek – Hugo de Jonge

mei 21 @ 17:00

CDA politicus Hugo de Jonge geeft de Preek van de Leek in de Nicolaikerk. Zijn preek heeft het toekomstgericht thema “Zet de eerste stap”. De Jonge is minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening namens het Christen-Democratisch Appèl (CDA) in het kabinet-Rutte IV. Eerder was hij vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In die rol was hij verantwoordelijk voor de bestrijding van de coronauitbraak in Nederland.

Primeur.

De Utrechtse Nicolaïkerk organiseert in de lente en zomer iedere derde zondagmiddag van de maand een preek door een leek. Dit vanwege het aloude principe van een preek:  samen nadenken over God en samen spiritualiteit beleven. Strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma, conferencier Jan Beuving, schrijver en journalist Marieke van Willigen, socioloog prof. Dr Beate Volker, psychotherapeut Arthur Hegger en schrijfster Lily Monori van Dijken preekten ook al eens. Dat er nu een politicus op de kansel staat, is nog niet eerder gebeurd in de Nicolaïkerk.

Zondag 21 mei  –  Aanvang uur 17.00 uur  –  Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op nicolaikerk.nl

.

Bronnen:  nicolaikerk.nldepup.nl en Wikipedia

Gegevens

Datum:
mei 21
Tijd:
17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nicolaikerk.nl/agenda.aspx?lIntNavId=19998&lIntEntityId=218455

Locatie

Nicolaïkerk
Nicolaaskerkhof 8
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Nicolaïkerkgemeente
Bekijk de site van Organisator