Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag

mei 29

Op tweede pinksterdag (29 mei) wordt de landelijke Open Kerkendag gehouden. Kerken die in Utrecht meedoen zijn o.a. de Geertekerk, de Nicolaïkerk (beiden in de binnenstad), Kerk aan het Lint en de Torenpleinkerk (beiden in Leidsche Rijn).

Verbaas je over al dat moois.

De derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur. Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is opvallend veel kunst en erfgoed te zien. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. Dat is de uitnodiging van Open Kerkendag. Kom binnen en verbaas je over al dat moois van eeuwen en geniet van diverse activiteiten.

De voorgaande edities hebben wij op grote deelname kunnen rekenen uit de provincies Noord-Brabant en Zeeland, maar dit jaar hopen wij dat kerken uit het hele land de kerkdeuren openen op tweede pinksterdag.

Maandag 29 mei  –  Diverse kerkgebouwen in Utrecht en elders in Nederland  –  Meer informatie op openkerkendag.nl, FacebookLinkedIn en Instagram.

Gegevens

Datum:
mei 29
Evenement Categorie:
Site:
https://www.openkerkendag.nl/

Locatie

diverse locaties
Utrecht, + Google Maps

Organisator

Stichting Open Kerken
Bekijk de site van Organisator