Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ONLINE – Het groene hart van het geloof

februari 1 @ 20:00 - 21:30

A Rocha Utrecht organiseert binnenkort twee boekbesprekingen over ‘Het  groene hart van het geloof’ van theoloog Dave Bookless. In het boek laat hij zien dat de Bijbel goed nieuws heeft voor de schepping en dat de christelijke roeping is om er zorg voor te dragen. Het boek verrijkt je geloof en laat je (misschien wel) anders naar de wereld kijken.

We bespreken het boek in twee keer via een online Zoom-sessie met veel interactie. Je kunt dus vanuit je luie stoel meedoen. En misschien haakt zelfs Dave Bookless zelf wel aan vanuit Engeland!

Maandagavond 1 februari – 20.00 t/m 21.30 uur.

Voor deze avond lezen we hoofdstuk 1-5 van het boek. Dat is het meest theologische deel. We delen de bespreking zo in, dat we zowel plenair als in  kleine groepjes met elkaar doorpraten. We proberen het zo interactief en gezellig mogelijk te maken! Na aanmelding voor de avond sturen we je een paar vragen via de mail toe.

Laatste week van februari (exacte avond volgt) – 20.00 t/m 21.30 uur.

Voor deze avond lezen we het boek vanaf hoofdstuk 6 uit. We blikken nog even terug op de uitkomsten van de eerste  avond,  bespreken  vragen  die  we  verzameld hebben en doen dat misschien wel in een Q&A met Dave Bookless … (we wachten momenteel nog even op zijn reactie). Het tweede deel van de bespreking doen we in drie themagroepjes over wat je kunt doen:  1) in je huis, 2) In je buurt en 3) met je kerk.

Meedoen?

Het is natuurlijk het leukste als je op beide avonden meedoet, maar op één van de twee avonden meedoen kan ook. Geef je uiterlijk 24 januari op bij Ingeborg van den Beukel via utrecht@arocha.org

Hopelijk tot ziens!

.

Over A Rocha

A Rocha is een christelijke beweging die zich wereldwijd inzet voor natuurbehoud en duurzaam leven. A Rocha, wat in het Portugees ‘de rots’ betekent, werd in 1983 in Portugal opgericht.

.

.

bronnen:  www.arocha.nl en nieuwsbrieven Johannescentrumgemeente (vr 8 jan.), Kerk Utrecht-West (zo 10 jan.), Oecumenische Janskerkgemeente (zo 10 jan.) en Nicolaïkerk (zo 17 jan. 2021)

.

Gegevens

Datum:
februari 1
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.arocha.nl/nl/a-rocha-utrecht/wat-doen-we/

Locatie

Online via Zoom

Organisator

A Rocha Utrecht
Site:
https://www.arocha.nl/nl/a-rocha-utrecht/