Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ONLINE – Europa Symposium

mei 7 @ 19:00 - 21:30

Eerste van twee evenementen rondom Europadag 2021, georganiseerd door de Drie Utrechtse Kathedralen.

In het weekend van 9 mei vieren we Europadag. Het Comité Europadag Utrecht biedt, in samenwerking met Vredesorganisatie PAX en Utrecht-in-Dialoog, twee online programma’s:

  • vrijdag 7 mei:   Europadag Symposium over ‘Het Verhaal van Europa’.
  • zondag 9 mei:   Europa Dialoog over ‘De Ziel van Europa’.

U kunt zich aanmelden voor een of beide programma’s. Deelname is gratis

Meer informatie, flyers en aanmelden:  www.europadagutrecht.nl

De Drie Utrechtse Kathedralen vormen samen het Comité Europadag Utrecht. Het zijn de Oud-Katholieke Sint Gertrudiskathedraal, de Rooms-Katholieke Sint Catharinakathedraal en de Protestantse Domkerk.

.

Het Verhaal van Europa…?

Het Comité Europadag Utrecht organiseert op vrijdag 7 mei het jaarlijkse Europadag Symposium. Dit initiatief wordt ondersteund door religieuze en seculiere organisaties.

De hoofdlezing, met als titel ‘Het Verhaal van Europa…?’ zal gehouden worden door drs. Stefan Waanders, historicus, godsdienstfilosoof, publicist en voormalig directeur van de Stichting Thomas More. Als coreferent zal de Abdelmajid Khairoun reageren vanuit islamitisch perspectief. Abdelmajid Khairoun is voorzitter van de Nederlandse Moslimraad (NMR) en voorzitter van de Omar Al Farouq moskee in de wijk Utrecht Overvecht. Als tweede coreferent zal prof. dr. Laurens ten Kate reageren vanuit humanistisch perspectief. Laurens ten Kate is bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit en humanisme, leerstoel Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek.

Daarna volgt een paneldiscussie met de deelnemers aan het symposium. Het symposium wordt muzikaal omlijst. In verband met het 1.50 meter afstandsbeleid zal de fysieke bijeenkomst beperkt zijn tot het op dat moment toelaatbare aantal personen. Het symposium kan ook via een live stream worden gevolgd waarbij participatie via de chatfunctie mogelijk zal zijn. Nadere informatie volgt. Houd onze website www.europadagutrecht.nl en onze Facebookpagina in de gaten www.facebook.com > EuropadagUtrecht

Voorafgaand aan het symposium is in de Domkerk een oecumenische vesper, waarin de pastores van de Drie Utrechtse Kathedralen, de Rooms-Katholieke Sint Catharina-kathedraal, de Oud-Katholieke Sint Gertrudiskathedraal en de Protestantse Domkerk zullen voorgaan, alsmede een vertegenwoordiger van de Conference of European Churches (CEC).

Programma 7 mei 2021
Van 19.00 tot 19.45 uur is er een oecumenische vesper in de Domkerk, voor ieder gratis toegankelijk. Voor de bezoekers van vesper en Symposium wordt na de vesper koffie en thee geschonken
Het Symposium met bovengenoemde sprekers en aansluitend online debat begint om 20.00 uur in de Domkerk, afsluiting om 21.30 uur. De deelname is kosteloos.
Voor meer informatie:  Frans de Wolff, info@europadagutrecht.nl en www.europadagutrecht.nl
Aanmelden via aanmelden@europadagutrecht.nl

.

Voor informatie over de Europa Dialoog op zondag 9 mei, ga naar www.domkerk.nl > europadag-symposium-2021.

.

.

Bron:  www.domkerk.nl > europadag-symposium-2021

.

Gegevens

Datum:
mei 7
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.domkerk.nl/europadag-symposium-2021

Locatie

Online

Organisator

Comité Europadag Utrecht
Telefoon:
+31.(0)6.53143528
E-mail:
info@europadagutrecht.nl
Site:
www.europadagutrecht.nl