Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenische Franciscusviering

oktober 1 @ 10:00

Vieren met Franciscus  –  Van aangezicht tot aangezicht.

Wij nodigen je graag voor de jaarlijkse Franciscusviering uit in het Stadsklooster Antonius in Utrecht-Lombok. Deze viering is oecumenisch en wordt elk jaar gehouden op een zondag rond 4 oktober, de sterfdag van Franciscus (tevens Dierendag).

Franciscus zei, in navolging van Jezus: Laat welk huis je ook binnengaat het eerste woord zijn “Vrede” aan dit huis. Beide mannen ontmoetten de kwetsbare Ander van aangezicht tot aangezicht. Ze kozen ervoor de Ander niet te minachten, niet onverschillig te zijn maar de bijzondere eigenheid van de Ander in het centrum te zetten.

In deze viering willen wij sprekend, zingend, biddend en zoekend de  menselijke waardigheid van de Ander in het licht zetten.

Licht dat terugkomt, hoop die niet sterven wil, vrede die bij ons blijft.

Voel je je uitgenodigd, neem dan, in de geest van Franciscus, iets tastbaars mee voor de Voedselbank. Graag zien wij je op 1 oktober tegemoet.

Zondag 1 oktober  –  Aanvang 10.00 uur  –  Stadsklooster Antonius, Kanaalstraat 198, Utrecht (Lombok)  –  Meer informatie op katholiekutrecht.nl en  stadskloosterutrecht.nl

Gegevens

Datum:
oktober 1
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Stadsklooster Utrecht (Antoniuskerk)
Kanaalstraat 198
Utrecht-Lombok,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stadsklooster Utrecht (Antoniuskerk)
E-mail
info@stadskloosterutrecht.nl
Bekijk de site van Organisator