Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenelezing 2023 – ‘Gods complot: méér dan polarisatie’

mei 12 @ 14:30 - 18:15

Polarisatie zit in de lucht, tenen zijn lang en lontjes zijn kort, tegenstellingen tussen groepen mensen leiden tot heftige confrontaties, waarbij ieder het eigenbelang vooropstelt tegen dat van een ander. Het thema van de Oecumenelezing is ‘Gods complot: méér dan polarisatie.

Hoe gaan kerken met scherpe tegenstellingen in de maatschappij of binnen de eigen kring om? Is christelijk geloof een pleister voor alle wonden, een mantel der liefde waarmee alle felheid wordt afgedekt? Zijn christenen modelburgers die zonder enig eigenbelang hun naaste dienen? Waar gaat het goed, waar gaat het fout? Wat reiken de bronnen van ons geloof in Schrift en traditie ons aan als bedding voor onze ervaringen?

Deze vragen staan centraal in de Oecumenelezing 2023, die dit jaar gehouden wordt door Mgr. dr. Dirk Jan Schoon, bisschop van Haarlem van de Oud-Katholieke Kerk en lid van het Moderamen van de Raad van Kerken in Nederland. Aansluitend aan de lezing vindt een panel plaats waarin vertegenwoordigers uit verschillende kerkelijke tradities vertellen over hun ervaringen rond dit thema.

Vrijdag 12 mei  –  Aanvang 14.30 uur –  Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op raadvankerken.nl

 

 

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Raad van Kerken in Nederland
Bekijk de site van Organisator