Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatie

oktober 19 @ 20:00 - 21:30

Meditatiecursus rond het thema Leven van gave en overgave.

Autonomie en zelfontplooiing worden gezien als belangrijke waarden. Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk, zegt men. Maar die individuele vrijheid heeft een keerzijde: hoe zorg je ervoor dat jouw manier van leven niet ten koste gaat van anderen? En hoe ga je verantwoord om met de bronnen van leven, in deze tijd waarin de uitputting van de aarde een thema is? Je kunt ook leven vanuit een radicaal ander uitgangspunt: het leven is je gegeven. Dit ligt ten grondslag aan mystiek leven. In deze serie meditaties zoeken we naar een weg om te leven van gave en overgave.

Iedere bijeenkomst is opgebouwd uit een basis van stiltemeditatie en ontspanningsmeditatie en daarna een thematische meditatie. Voor de thematische verkenning worden steeds andere vormen aangereikt: beeldmeditatie, lectio divina (mediteren met een Bijbeltekst), tekstmeditatie, loopmeditatie en andere vormen.

Dinsdag 19 oktober, van 20.00 t/m 21.30 uur  I  Dominicuskapel (entree Palestrinastraat, Utrecht-West)  I  Begeleiding:  Marian Geurtsen  I  Kosten: € 15 per avond  I  Aanmelden: info@huisvandominicus.nl

Uiteraard houden we ons aan alle coronaregels.

Eerstvolgende data:  16 november, 21 december.

Gegevens

Datum:
oktober 19
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.huisvandominicus.nl/programma/

Locatie

Dominicuskapel
Palestrinastraat 1
Utrecht,

Organisator

Huis van Dominicus
Site:
https://www.huisvandominicus.nl/